🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Luštěniny můžeme s klidem označit za dnes tak oslavované superpotraviny – jsou velmi zdravé, obsahují spoustu bílkovin, takže není třeba přidávat maso, a navíc nijak nezatíží rodinný rozpočet. Ochutnejte fazolovou polévku!

🍓 Ingredience

  • 1 červená
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 červená
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 l vody
  • pepř

Na dokončení

  • 1 hrst cherry rajčat
  • čerstvý
  • 2 lžíce zakysané smetany

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a papriku nakrájejte a doměkka opečte na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a nechte chvilku rozvonět.

Krok 2: Poté vmíchejte , půl litru vody, osolte, opepřete a asi 10 minut povařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte limetkovou šťávou a dozdobte kousky rajčat, koriandrem a zakysanou smetanou.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/mexicka-fazolova-polevka-47207




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *