🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Známou techniku mražených a rozmixovaných ů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů . Podle sezony zkuste jahody, , broskve anebo švestky.

🍓 Ingredience

  • 450 g zmražené dužiny zralého manga (nakrájejte dužinu na malé kostičky a nechte v jedné vrstvě zmrazit)
  • 160 ml kokosového krému
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 3 lžíce medu nebo jiného tekutého sladidla (třeba rýžového sirupu)

🥘 Postup přípravy

1 Kousky zmraženého manga, , limetovou šťávu a vhoďte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Jednou či dvakrát mixování přerušte a seškrábejte ze stěn mixéru. Ochutnejte a dolaďte sladkost – záleží na zralosti manga.

2 Servírujte buď hned (nejlépe v nachlazené misce), kdy má hmota konzistenci točené zmrzliny, nebo dejte ještě ztuhnout na hodinu do mrazáku.

☕️ Poznámka

Zmrzlinu můžete připravit i předem, počítejte ale s tím, že v mrazáku hodně ztvrdne. V takovém případě je nejlepší zmrzlinu znovu rozlámat na kusy, vložit do mixéru a krátce promixovat.

https://www.apetitonline.cz/recept/mixovana-mangova-zmrzlina




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *