🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Známou techniku mražených a rozmixovaných banánů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů ovoce. Podle sezony zkuste jahody, višně, broskve anebo švestky.
🍓 Ingredience
- 450 g zmražené dužiny zralého manga (nakrájejte dužinu na malé kostičky a nechte v jedné vrstvě zmrazit)
- 160 ml kokosového krému
- 1 lžíce limetové šťávy
- 3 lžíce medu nebo jiného tekutého sladidla (třeba rýžového sirupu)
🥘 Postup přípravy
1 Kousky zmraženého manga, kokosový krém, limetovou šťávu a med vhoďte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Jednou či dvakrát mixování přerušte a seškrábejte mango ze stěn mixéru. Ochutnejte a dolaďte sladkost – záleží na zralosti manga.
2 Servírujte buď hned (nejlépe v nachlazené misce), kdy má hmota konzistenci točené zmrzliny, nebo dejte ještě ztuhnout na hodinu do mrazáku.
☕️ Poznámka
Zmrzlinu můžete připravit i předem, počítejte ale s tím, že v mrazáku hodně ztvrdne. V takovém případě je nejlepší zmrzlinu znovu rozlámat na kusy, vložit do mixéru a krátce promixovat.








Napsat komentář