🕒 Doba přípravy: 35 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 formu 24 × 20 cm
🍪 Popis
Možná už máte na konci zimy pomerančů plné zuby a těšíte se na čerstvé české ovoce, anebo byste mohli jíst pomeranče pořád a nikdy se vám neomrzí? Ať je to jakkoliv, dejte šanci tomuto receptu na jednoduché piškotové řezy s krémem z pomerančového džusu.
🍓 Ingredience
Na těsto
- 2 vejce
- 80 g cukru krupice
- 80 g polohrubé mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce mléka
Na krém
- 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
- 250 ml pomerančového džusu
- 2 lžíce cukru krupice
- 125 g měkkého tvarohu
Na ozdobu
- 1 pomeranč
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Začněte přípravou krému. Pudinkový prášek rozmíchejte v polovině pomerančového džusu. Druhou polovinu dejte s cukrem do rendlíku a přiveďte k varu, poté do ní vlijte (ode dna dobře promíchanou) polovinu s pudinkem a za stálého míchání uvařte pudink. Ten pak za občasného míchání nechte vychladnout: kdybyste jej pravidelně nemíchali, vytvořil by se škraloup.
Krok 2: Mezitím upečte korpus. Troubu zapněte na 200 °C. Celá vejce vyšlehejte s cukrem do vysoké hladké pěny, trvá to asi 10 minut, až je opravdu hedvábná a jen světlounce žlutá. Opatrně vmíchejte mouku a polovinu těsta nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Do druhé poloviny vmíchejte trochu kakaa a mléko a nalijte opět do formy a opačnou stranou lžíce trochu promíchejte. Korpus tak bude jemně mramorovaný.
Krok 3: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 10 až 12 minut dozlatova. Vyjměte a nechte zchladnout.
Krok 4: Do zchladlého pomerančového pudinku zašlehejte tvaroh – krém má být hladký a bez hrudek. Kdyby se vám krém zdál málo sladký (hodně záleží na kyselosti pomerančové šťávy), můžete přidat i trochu moučkového cukru.
Krok 5: Krém rozetřete na vychladlý korpus a nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním ozdobte pomerančem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/mramorove-piskotove-rezy-s-pomerancovym-kremem-80077








Napsat komentář