🕒 Doba přípravy: 80 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Milujete musaku? Připravte si ji podle tohoto receptu a zařaďte ji do svého jídelníčku!
🍓 Ingredience
Bešamelová omáčka
- lžíce másla
- 250 g hladké mouky
- 0,5 litru mléka
- 50 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
🥘 Postup přípravy
1
Na lžíci olivového oleje opečte vypocené plátky lilku.
2
Oloupanou bramboru předvařte vcelku. Pak ji nakrájejte na plátky silné 0,5–1 cm.
3
Plátky brambor dozlatova osmažte v olivovém oleji. V průběhu smažení je z obou stran velice jemně poprašte skořicí a posolte.
4
Na zbylém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
5
Přidejte mleté maso, chvíli restujte a poté zalijte rajčaty a podlijte vínem.
6
Okořeňte oreganem, osolte a opepřte, případně mírně dolaďte přidáním cukru.
7
Na dno vymazaného pekáčku skládejte plátky brambor, lilku a vše zalijte rajčatovo-masovou směsí.
8
Nahoru patří bešamelová omáčka: Orestujte mouku na másle, zalijte ji mlékem, ochuťte muškátovým oříškem a chvíli povařte.
9
Pokrm posypte sýrem a zapékejte v troubě při 180 ˚C, dokud povrch nezpevní a nezezlátne.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/musaka/544958/








Napsat komentář