🕒 Doba přípravy: 80 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Milujete musaku? Připravte si ji podle tohoto receptu a zařaďte ji do svého jídelníčku!

🍓 Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g hovězího masa
  • 800 g konzervovaných krájených rajčat
  • 200 ml suchého bílého vína
  • špetka mleté
  • oregano
  • 1/2 lilku
  • 2 větší
  • špetka soli
  • špetka pepře

Bešamelová omáčka

  • lžíce másla
  • 250 g hladké mouky
  • 0,5 litru mléka
  • 50 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku

🥘 Postup přípravy

1
Na lžíci olivového oleje opečte vypocené plátky lilku.

2
Oloupanou bramboru předvařte vcelku. Pak ji nakrájejte na plátky silné 0,5–1 cm.

3
Plátky brambor dozlatova osmažte v olivovém oleji. V průběhu smažení je z obou stran velice jemně poprašte skořicí a posolte.

4
Na zbylém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

5
Přidejte , chvíli restujte a poté zalijte rajčaty a podlijte vínem.

6
Okořeňte oreganem, osolte a opepřte, případně mírně dolaďte přidáním cukru.

7
Na dno vymazaného pekáčku skládejte plátky brambor, lilku a vše zalijte rajčatovo-masovou směsí.

8
Nahoru patří bešamelová omáčka: Orestujte mouku na másle, zalijte ji mlékem, ochuťte muškátovým oříškem a chvíli povařte.

9
Pokrm posypte sýrem a zapékejte v troubě při 180 ˚C, dokud povrch nezpevní a nezezlátne.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *