🍪 Popis
Jestli u vás platí nepřímá úměra mezi venkovními teplotami a množstvím času, který jste ochotni strávit v kuchyni, pak dnes máme něco přesně pro vás: ovesné řezy připravené během chvilky. A bez pečení!
🍓 Ingredience
Na plech 20 x 30 cm potřebujete:
- ¾ kostky másla (nebo 190 g),
- 1/3 hrnku medu,
- 4 hrnky ovesných vloček (já dala půl na půl jemné a klasické),
- ½ lžičky mleté skořice,
- ¼ lžičky soli,
- 2 tabulky mléčné nebo hořké čokolády,
- hrnek arašídového másla
🥘 Postup přípravy
Máslo rozehřejte a smíchejte s medem, vločkami, skořicí, solí a polovinou rozpuštěného arašídového másla. Půlku směsi natlačte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pořádně upěchujte, polijte čokoládou rozpuštěnou s druhou polovinou burákového másla (asi 4 lžíce této směsi si ještě nechte na ozdobu), posypejte zbytkem vloček a pocákejte odloženou čokoládou. Dejte do lednice nebo mrazáku zatuhnout a poté nožem namočeným do horké vody krájejte na kousky.








Napsat komentář