🕒 Doba přípravy: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 12 porcí
🍪 Popis
Čaj matcha je stále oblíbenější, vyzkoušejte jej přidat i do moučníku.
🍓 Ingredience
Na korpus:
- 300 g sušených datlí bez pecek
- 100 g strouhaného kokosu + na posypání
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce kokosového oleje
- sůl
Na náplň:
- 250 ml polotučného mléka
- 1 lžíce čaje matcha + na posypání
- 250 ml smetany na vaření
- 1 sáček pudinkového prášku s kokosovou příchutí
- 100 g bílé čokolády
- jahodový džem na potření
- čerstvé jahody na dozdobení
- listy máty na dozdobení
🥘 Postup přípravy
1. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu a rozmixujeme společně s kokosem a kakaem. (Datle můžeme také umlít na masovém strojku.) Přidáme kokosový olej, špetku soli a důkladně propracujeme na kompaktní hmotu. Koláčovou formu (28 cm) vyložíme potravinářskou fólií a na dno i boky natlačíme připravenou datlovou hmotu. Korpus necháme zatuhnout 15 minut v chladničce.
2. Do rendlíku nalijeme mléko, vmícháme čaj matcha a přivedeme k varu. V misce smícháme smetanu s pudinkovým práškem a vlijeme do vroucího mléka. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme na menší kousky nakrájenou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění.
3. Vychlazený korpus potřeme jahodovým džemem a naplníme uvařeným krémem. Koláč necháme ztuhnout asi 120 minut v chladničce. Před podáváním ho ozdobíme na menší kousky nakrájenými očištěnými jahodami a lístky máty. Nakonec povrch koláče posypeme kokosem a čajem matcha.








Napsat komentář