🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Jejich čínský název ,pai huang gua‘, znamená zhruba ,rozplácnuté okurky‘, což plně vystihuje, jak se s nimi nakládá při přípravě. Díky této zdánlivé podivnosti se na nich vytvoří mnoho drobných plošek a lépe pak vstřebají výraznou marinádu.

🍓 Ingredience

  • 1 ks
  • salátová
  • mořská 1 PL
  • jemná
  • česnek 3 stroužky
  • nadrobno
  • 4 PL
  • krupicový 2 PL
  • rostlinný 1 PL
  • chilli olej chiu chow (viz Slovníček surovin v postupu), k podávání

🥘 Postup přípravy

Okurku položte na prkénko a čistým válečkem na těsto ji potlučte tak, aby změkla a místy popraskala. Pak okurku podélně rozřízněte na čtvrtiny a poté nakrájejte na nepravidelné kousky o velikosti sousta. Dejte je do misky, posypte solí a pak přesuňte do cedníku položeného/postaveného nad mísu. Nechte nasolovat 1 hodinu v chladničce.
2
Mezitím dejte do misky česnek, rýžový a krupicový cukr a prošlehejte. Dejte chladit, zatímco se okurka nasoluje.
3
Okurku propláchněte pod mírně tekoucí studenou vodou, pak ji opravdu důkladně sceďte. Vsypte do misky a přidejte zálivku a chilli olej. Okurky lze jíst hned, ale čím déle je necháte odležet v chladu, tím lépe.

☕️ Poznámka

CHILLI OLEJ CHIU CHOW pochází z jižní Číny. Vyrábí se z nakládaných chilli papriček a česneku a sójového oleje.

Energie 287 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 34 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g

https://www.apetitonline.cz/recept/okurky-po-secuansku




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *