🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Jejich čínský název ,pai huang gua‘, znamená zhruba ,rozplácnuté okurky‘, což plně vystihuje, jak se s nimi nakládá při přípravě. Díky této zdánlivé podivnosti se na nich vytvoří mnoho drobných plošek a lépe pak vstřebají výraznou marinádu.
🍓 Ingredience
- okurka 1 ks
- salátová
- sůl mořská 1 PL
- jemná
- česnek 3 stroužky
- nadrobno
- rýžový ocet 4 PL
- krupicový cukr 2 PL
- rostlinný olej 1 PL
- chilli olej chiu chow (viz Slovníček surovin v postupu), k podávání
🥘 Postup přípravy
Okurku položte na prkénko a čistým válečkem na těsto ji potlučte tak, aby změkla a místy popraskala. Pak okurku podélně rozřízněte na čtvrtiny a poté nakrájejte na nepravidelné kousky o velikosti sousta. Dejte je do misky, posypte solí a pak přesuňte do cedníku položeného/postaveného nad mísu. Nechte nasolovat 1 hodinu v chladničce.
2
Mezitím dejte do misky česnek, rýžový ocet a krupicový cukr a prošlehejte. Dejte chladit, zatímco se okurka nasoluje.
3
Okurku propláchněte pod mírně tekoucí studenou vodou, pak ji opravdu důkladně sceďte. Vsypte do misky a přidejte zálivku a chilli olej. Okurky lze jíst hned, ale čím déle je necháte odležet v chladu, tím lépe.
☕️ Poznámka
CHILLI OLEJ CHIU CHOW pochází z jižní Číny. Vyrábí se z nakládaných chilli papriček a česneku a sójového oleje.








Napsat komentář