Opečený křupavý chleba

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍓 Ingredience

  • 180 g sýra (nejlépe gruyére nebo comté), nastrouhaného nahrubo
  • 20 g sušené šunky (, jamón serrano), nakrájené nadrobno
  • malá hrst lískových oříšků, nasucho opražených a nasekaných nahrubo
  • 1/2 malého svazku petrželky, lístky nasekané nadrobno + celé lístky na ozdobení
  • 1/2 malého svazku pažitky, nasekané nadrobno
  • 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno 1 lžíce kremžské
  • pár kapek worcesterské omáčky
  • špetka mleté uzené papriky
  • 4 krajíce kváskového chleba (může být i starší), přepůlené
  • změklé máslo na potření chlebů
  • 20 g másla (nejlépe přepuštěného)

🥘 Postup přípravy

1 , šunku, , , šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.

2 Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.

3 Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.

4 rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!

☕️ Poznámka

  • Energie2502 kcal
  • Bílkoviny106 g
  • Sacharidy267 g
  • Tuky97 g

https://www.apetitonline.cz/recept/opeceny-krupavy-chleba




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *