🍪 Popis
Milovníci brambor si určitě pochutnají. Pečené brambory v troubě, které chutnají jako když si je připravujete při ohnisku.
🍓 Ingredience
- 1 kg – menší brambory
- 3 lžíce – rozpuštěné máslo
- toskánské pepř Kotányi
🥘 Postup přípravy
Brambory uvaříme v osolené vodě. Uvařené očistíme a vložíme do větší misky. Přidáme máslo, toskánské koření (namísto toskánského koření můžete použít libovolné jiné koření, které vám nejvíce chutná, nebo čerstvé bylinky) a důkladně protřepeme. Dáváme však pozor, abychom brambory úplně nerozbili.
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Brambory uložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme 40-45 minut.
V polovině pečení brambory otočíme, aby byly opečené z každé strany.








Napsat komentář