🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Pro ty, kteří neví, co je semifreddo, tak je to taková skoro zmrzlina. 🙂 Díky sněhu z cizrny je krásně nadýchané a nemusí se během mražení promíchávat. Díky vanilce, ořechům a javorovému sirupu krásně voňavé. Pro sváteční příležitost jako dělané.
🍓 Ingredience
- 500 ml ovesné smetany
- 100 g vlašských ořechů
- 100 ml javorového sirupu
- 170 ml nálevu z konzervované cizrny (1 plechovka)
- 50 g vanilkové hrašky
- 50 g světlého třtinového cukru
- špetka vanilky
🥘 Postup přípravy
Připravte si máslo z vlašských ořechů: nejdříve v troubě ořechy opražte, trvá to asi 5 minut při 170 °C. Ještě teplé ořechy dejte do sekací nádoby a rozmixujte na ořechové máslo.
V hrnci promíchejte metličkou ovesné mléko s hraškou a vanilkou a za občasného míchání vařte 20 minut přikryté poklicí. Poté směs smíchejte s ořechovým máslem, javorovým sirupem a nechte vychladnout.
Z nálevu z cizrny vyšlehejte sníh natolik tuhý, aby držel v míse, když ji otočíte dnem vzhůru. Poté přidejte cukr a ještě alespoň 5 minut šlehejte, tak aby ve sněhu nebyly cítit krystalky cukru. Sníh bude ještě pevnější, nebojte se přešlehání.
Poté sníh opatrně smíchejte s ořechovým krémem a vše přelijte do vhodné nádoby. Může jít o silikonovou formu, ze které „cihličku“ nakonec vyloupnete. Jinak formu vyložte potravinářskou fólií, po zamražení pak semifreddo jednoduše vytáhnete. Dejte zamrazit alespoň na 5 hodin.
Před krájením nechte semifreddo 15–20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Můžete zdobit roztopenou čokoládou a mletými ořechy.
Pro bezlepkovou verzi použijte sójovou nebo rýžovou smetanu.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.countrylife.bio/oriskove-semifreddo








Napsat komentář