🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Pro ty, kteří neví, co je semifreddo, tak je to taková skoro . 🙂 Díky sněhu z cizrny je krásně nadýchané a nemusí se během mražení promíchávat. Díky vanilce, ořechům a javorovému sirupu krásně voňavé. Pro sváteční příležitost jako dělané.

🍓 Ingredience

  • 500 ml ovesné smetany
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 ml javorového sirupu
  • 170 ml nálevu z konzervované cizrny (1 plechovka)
  • 50 g vanilkové hrašky
  • 50 g světlého třtinového cukru
  • špetka vanilky

🥘 Postup přípravy

Připravte si máslo z vlašských ořechů: nejdříve v troubě opražte, trvá to asi 5 minut při 170 °C. Ještě teplé ořechy dejte do sekací nádoby a rozmixujte na .

V hrnci promíchejte metličkou ovesné s hraškou a vanilkou a za občasného míchání vařte 20 minut přikryté poklicí. Poté směs smíchejte s ořechovým máslem, javorovým sirupem a nechte vychladnout.

Z nálevu z cizrny vyšlehejte sníh natolik tuhý, aby držel v míse, když ji otočíte dnem vzhůru. Poté přidejte a ještě alespoň 5 minut šlehejte, tak aby ve sněhu nebyly cítit krystalky cukru. Sníh bude ještě pevnější, nebojte se přešlehání.

Poté sníh opatrně smíchejte s ořechovým krémem a vše přelijte do vhodné nádoby. Může jít o silikonovou formu, ze které „cihličku“ nakonec vyloupnete. Jinak formu vyložte potravinářskou fólií, po zamražení pak semifreddo jednoduše vytáhnete. Dejte zamrazit alespoň na 5 hodin.

Před krájením nechte semifreddo 15–20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Můžete zdobit roztopenou čokoládou a mletými ořechy.

Pro bezlepkovou verzi použijte sójovou nebo rýžovou smetanu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *