🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 10 porcí
🍓 Ingredience
- 3 kuřecí stehna
- 1 hrst jidášových uch
- 2 mrkve
- 100 g červené papriky
- 3 žampiony
- 10 cm pórku
- 100 g nakládaných bambusových výhonků
- 8 lžic sójové omáčky
- 4 lžíce rýžového octa
- 1 lžička chilli pasty
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 vejce
- 2 lžíce solamylu
- zelená nať na ozdobu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce vlijte asi 4 litry studené vody, přidejte omyté kuřecí maso i s kůží a přiveďte k varu. Posbírejte pěnu, ztlumte plamen a pomalu vařte přibližně 45 až 50 minut. (K masu můžete přidat i kuřecí nebo krůtí žaludky, kachní kosti nebo pár drůbežích křídel. V tomhle případě nic nezkazíte ani bujonovou kostkou). Sušené houby namočte do vařící vody a nechte stát alespoň 30 minut.
Krok 2: Zatímco se vaří maso, nakrájejte všechnu zeleninu a žampiony na opravdu drobné kostičky (použijte jednu velkou nebo dvě menší mrkve a asi polovinu větší červené papriky). Namočené houby sceďte a také je nakrájejte na malé kousky.
Krok 3: Asi po 50 minutách vylovte maso, do vývaru přisypte pokrájenou zeleninu a ochuťte – přidejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a chilli pastu, zamíchejte, ochutnejte a dosolte. Z masa odstraňte kůži, oberte ho od kostí a rozdělte na tenká vlákna. Čisté maso vraťte do polévky. Vařte asi 20 minut, až zelenina změkne, ale je pořád mírně křupavá.
Krok 4: V malé misce rozmíchejte v opravdu studené vodě škrob. Za stálého míchání vlijte do vroucí polévky a povařte asi 10 minut.
Krok 5: Na závěr dobře rozmíchejte v misce vejce a tenkým pramínkem vlijte do vařící polévky (v polévce se musí tvořit bublinky – díky nim se z vajíčka vytvoří správné „obláčky“).
Krok 6: Polévku podávejte horkou, posypanou zelenou natí.
☕️ Poznámka
Spolu se zeleninou přidejte do polévky na kostky nakrájené tofu.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/ostrokysela-polevka-udelejte-si-cinskou-polevku-doma-52888








Napsat komentář