🍪 Popis
Úžasně osvěžující záležitost! A navíc ideální způsob, jak si udělat v mrazáku místo na letošní ovocnou úrodu.
🍓 Ingredience
- 100 g krupicového cukru
- malý svazek čerstvé máty
- 500 g mraženého lesního ovoce
- šťáva z jednoho citronu
🥘 Postup přípravy
Cukr smíchejte se 100 ml vroucí vody a nechte na ohni tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Pak stáhněte z plamene, přidejte lístky máty a nechte asi čtvrt hodiny stát – cukrový sirup tak krásně nasaje jejich vůni. Potom můžete mátu vyjmout a vyhodit.
Ovoce rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a mátový sirup. Směs přelijte do mrazuvzdorné nádoby a vložte na hodinu do mrazáku. Ihned poté podávejte. Sorbet by neměl zůstat v mrazničce déle, byl by příliš tvrdý.








Napsat komentář