🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🍪 Popis
Hranolky už dávno nemusí být jenom z brambor. Zkuste další druhy zeleniny jako mrkev nebo celer. Hodí se jako příloha, ale zastanou i hlavní jídlo, třeba s česnekovým dipem.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky silné cca 1 cm.
Z plátků potom nakrájejte hranolky cca 1×1 cm silné.
Hranolky vložte na 2–3 minuty do vroucí vody. Poté je sceďte a smíchejte s olejem a kořením.
Hranolky rozprostřete na plech a pečte v rozpálené troubě při 200–220 °C asi 30 minut.
Nakonec osolte a podávejte jako přílohu, popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/pecene-celerove-hranolky








Napsat komentář