Pečené celerové hranolky

, ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍪 Popis

už dávno nemusí být jenom z brambor. Zkuste další druhy zeleniny jako nebo . Hodí se jako příloha, ale zastanou i hlavní jídlo, třeba s česnekovým dipem.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky silné cca 1 cm.
Z plátků potom nakrájejte hranolky cca 1×1 cm silné.
Hranolky vložte na 2–3 minuty do vroucí vody. Poté je sceďte a smíchejte s olejem a kořením.
Hranolky rozprostřete na plech a pečte v rozpálené troubě při 200–220 °C asi 30 minut.
Nakonec osolte a podávejte jako přílohu, popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *