Pesto z červené řepy

, , ,

🍓 Ingredience

  • 2 středně velké řepy
  • vrchovatá hrst lískových nebo vlašských ořechů
  • 1-2 stroužky česneku
  • , pepř
  • 3 lžíce bio panenského olivového oleje
  • 3 lžíce kešuparmazánu (150g kešu, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky mořské soli – rozmixujeme 😉
  • svazek hladkolisté petrželky
  • balzamikový

🥘 Postup přípravy

Řepu oloupeme a buď uvaříme ve vodě doměkka nebo zabalenou v alobalu upečeme v troubě na 200°C asi 30minut. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na menší kostky a vložíme do mixéru. Přidáme , utřený česnek a ostatní suroviny, vyjma petrželky, a rozmixujeme. Nakonec ručně vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami nebo jako dip. Dobrou chuť!





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *