🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 zapékací mísa
🍪 Popis
Znáte těstoviny paccheri? Krátké široké trubky, které jsou ideální k plnění a zapékání, podobně jako velké těstovinové mušle, cannelloni nebo lasagne. A právě tak, jak obvykle připravuji lasagne, jsem připravila paccheri: s pomalu dušeným hovězím masem, rajčatovým sugem a bešamelovou omáčkou.
🍓 Ingredience
NA MASOVOU OMÁČKU
NA BEŠAMEL
- 2 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 1 lžička soli
NA ZAPEČENÍ A PODÁVÁNÍ
- 300 g těstovin
- 1/2 hrnku strouhané mozzarelly
- 2 snítky čerstvé bazalky
- máslo na vymazání
🥘 Postup přípravy
01.
Na oleji orestujte nasekanou cibuli a po chvíli i na plátky nakrájený česnek. Asi po dvou minutách přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte. Přidejte oregano, maso zalijte sekanými rajčaty a passatou a nechte pod pokličkou dusit asi 40 minut.
02.
Zatímco se dusí maso s omáčkou, z másla a mouky si udělejte světlou jíšku a zalijte ji mlékem. Pak za stálého míchání ruční metlou nechte mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Bešamel osolte, dochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a zamíchejte.
03.
Suché těstoviny paccheri dejte předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Pak je slijte. Zapékací mísu lehce vymažte máslem a na dno dejte vrstvu masové omáčky. Na ni pak vyrovnejte vedle sebe předvařené těstoviny
04.
Trubky naplňte zbylou masovou omáčkou. Když je hotovo, naplněné těstoviny přelijte bešamelem a dejte je zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.
05.
Na posledních asi 10 minut povrch posypejte strouhanou mozzarellou a dejte znovu zapéct. Hotové těstoviny podávejte s čerstvou bazalkou.








Napsat komentář