🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 13 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 20 ks
🍪 Popis
Tyhle sušenky mají hned několik plus: jsou krásné na pohled a snadné na výrobu, ale jejich největší kouzlo je v měkkém středu, který připomíná texturou i čokoládovo-máslovou chutí brownies. Nepodceňte chlazení v lednici, těsto potřebuje ztuhnout a zpevnit, jinak se vám na plechu při pečení slije do jednoho velkého sušenkového neštěstí.
🍓 Ingredience
- 200 g tmavé čokolády, nasekané najemno
- 100 g másla, nakrájeného
- 100 g krupicového cukru
- 150 g světlého třtinového cukru
- 2 vejce
- 130 g celozrnné mouky (např. žitné)
- 50 g kakaa holandského typu
- 1 lžička jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 100 g moučkového cukru
🥘 Postup přípravy
1 Čokoládu a máslo rozpusťte nad vodní lázní, promíchejte do hladké, kompaktní hmoty a nechte zchladnout.
2 Oba cukry vsypte do mísy, vklepněte vejce a vyšlehejte do světlé pěny. Přilijte čokoládu a opatrně ji zapracujte. Nakonec vmíchejte všechny suché ingredience kromě moučkového cukru. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 3–4 hodiny do lednice vychladit.
3 Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Moučkový cukr vsypte do misky. Z čokoládové hmoty tvořte kuličky, štědře je obalujte v moučkovém cukru a skládejte na plech – ponechte mezi nimi dostatečné rozestupy! Pečte je 12–13 minut, měly by naběhnout a popraskat, po krajích být pevnější a ve středu měkké. (Tohle jsou měkké sušenky připomínající brownies, proto je opravdu hlídejte a nepřepečte!) Upečené sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 1 týden.








Napsat komentář