🍓 Ingredience
- 1 větší pórek
- 2 střední brambory
- 1 mrkev
- 1 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
🥘 Postup přípravy
Pórek nakrájíme na kolečka, důkladně jej omyjeme a vysušíme. 3/4 takto připraveného pórku krátce osmahneme na přepuštěném másle. Rozkrájíme omyté, oloupané brambory a mrkev na kostičky, které přidáme do hrnce s pórkem a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 15 minut.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zbytek nakrájeného pórku a ještě krátkou chvilku, asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat s nasucho opečenými houstičkami.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
530 kJ / porce
🔗 Zdroj
https://www.nutriadapt.cz/zdrave-recepty/porkova-polevka?lang=en








Napsat komentář