Preclíky a chipsy v čokoládě

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Když hřešit, tak dvojnásobně. Preclíky a brambůrky v čokoládě zmizí dřív, než to celé zaschne. Zážitek umocní různá a posypky.

🍓 Ingredience

  • 200 g
  • nebo tmavé čokoládové pecičky
  • 200 g
  • nebo mléčné čokoládové pecičky
  • bramborové lupínky 1 bal
  • nejlépe vroubkované
  • preclíky malé 1 bal
  • slané

NA POSYPÁNÍ

🥘 Postup přípravy

1
Nad vodní lázní rozehřejte ve dvou miskách zvlášť hořkou a zvlášť mléčnou čokoládu. V čokoládách pak podle chuti smáčejte postupně brambůrky a preclíky (jen z poloviny), nechte z nich okapat přebytečnou čokoládu nad miskou a odkládejte je na mřížku nebo plech vyložený pečicím papírem.
2
Před zaschnutím čokolády některé preclíky a posypte solí, jiné pepřem, chilli a různými semínky podle vaší chuti. Nechte zcela zaschnout a pak předložte hostům. Něco si ale ponechte stranou pro sebe, protože nezbude!

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie: 3159 kcal
Bílkoviny: 49 g
Sacharidy: 285 g
Tuky: 200 g
Vláknina: 30 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *