Rarášci – šťavnaté kuřecí řízky v pivním těstíčku

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Také máte pocit, že při obalování řízků ulpí nejvíc surovin ani ne tak na mase jako na vašich rukách? Zapomeňte pro jednou na trojobal a naložte je do lahodného pivního těstíčka. Maso krásně zkřehne a tzv. rarášci budou parádně šťavnatí, a hlavně téměř bez práce.

🍓 Ingredience

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 vejce
  • 80 ml piva
  • 2 lžíce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • a pepř
  • na smažení
  • podle chuti

🥘 Postup přípravy

Krok 1: nakrájejte proti vláknu na plátky. Pro party verzi dělejte řízečky malé, jinak můžete nechat větší. Hodí se i šťavnatější stehenní řízky nebo krůta.

Krok 2: Vejce prošlehejte s moukou, škrobem, hořčicí, prolisovaným nebo sušeným česnekem, sójovou omáčkou, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Zřeďte pivem a klidně přidejte i hrst sekaných bylinek (já dala pažitku, ale hodí se i , nebo ).

Krok 3: Maso nechte ve směsi alespoň 3 hodiny marinovat, nejlepší je ale nechat ho v ní přes noc.

Krok 4: V pánvi rozehřejte dostatečné množství řepkového oleje, sádla nebo přepuštěného másla a dvěma vidličkami do něj vkládejte kousky masa vždy i s trochou marinády. Pečte z obou stran dozlatova.

Krok 5: Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/rarasci-stavnate-kureci-rizky-v-pivnim-testicku-63362




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *