🍓 Ingredience
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky curry mild
- 1/4-1/2 lžičky chilli
- špetka asafoetidy neboli hing (český název ani nechtějte vědět 🙂
- asi 500ml vody na podlévání
- asi 300g uvařené cizrny
- čerstvé lístky koriandru nebo hladkolisté petrželky
🥘 Postup přípravy
Nepoužívám cibulové pyré ani speciální dál (umleté směsi koření s loupanou půlenou luštěninou) jako Indové. Dělám si to po svém, takže začneme na cibulce jako po česku. Přidáme k ní do rozpáleného tuku hořčičné semínko, koriandr a římský kmín. Když začnou prskat vložíme na kostičky nakrájenou červenou řepu, zasypeme mletým koriandrem, curry, chilli a asafoetidou, dusíme do změknutí a postupně přitom podléváme! Na závěr vmícháme uvařenou cizrnu a podáváme ideálně s kvalitní rýží basmati.
🔗 Zdroj:
https://www.pazitka.cz/hlavni-chod/repne-curry-s-cizrnou/








Napsat komentář