Řepné curry s cizrnou

, , ,

🍓 Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce
  • 1 lžička černého hořčičného
  • cca 10ks kari lístků
  • 1 lžička kuliček koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 středně velké červené řepy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky
  • 1/4-1/2 lžičky chilli
  • špetka asafoetidy neboli hing (český název ani nechtějte vědět 🙂
  • asi 500ml vody na podlévání
  • asi 300g uvařené cizrny
  • čerstvé lístky koriandru nebo hladkolisté petrželky

🥘 Postup přípravy

Nepoužívám cibulové pyré ani speciální dál (umleté směsi s loupanou půlenou luštěninou) jako Indové. Dělám si to po svém, takže začneme na cibulce jako po česku. Přidáme k ní do rozpáleného tuku hořčičné semínko, a římský kmín. Když začnou prskat vložíme na kostičky nakrájenou červenou řepu, zasypeme mletým koriandrem, curry, chilli a asafoetidou, dusíme do změknutí a postupně přitom podléváme! Na závěr vmícháme uvařenou cizrnu a podáváme ideálně s kvalitní rýží basmati.





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *