Romanesková polévka se špenátem

, ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1 kus
  • špenát 2 hrsti (čerstvý)
  • 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • zeleninový 1,2 litru
  • smetana na šlehání 100 mililitrů
  • olivový 3 lžíce
  • pepř

🥘 Postup přípravy

1. rozeberte na růžičky, košťál nakrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej, cibuli a česnek orestujte a přidejte romanesco. Krátce ho opečte, zalijte vývarem, osolte, opepřete a uvařte doměkka, trvá to asi 25 minut.

2. Do polévky přidejte špenát, nechte 2 minuty zavadnout a rozmixujte dohladka. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce prohřát a podávejte.

☕️ Poznámka

Jako spousta velkých objevů i tahle kreace vznikla náhodou, když jednou redaktorka Bára vařila polévku z nezralého romaneska. Po rozmixování neměla zrovna krásnou barvu, a tak se ji rozhodla zachránit špenátem. Překvapivě to prospělo i chuti, špenát totiž ke květáku výborně pasuje.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *