Rustikální bageta

, , ,

🕒 Doba přípravy: 50 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🍽️ Množství: střední

🍓 Ingredience

  • 50 gramů (uvařené a nastrouhané)
  • mouka pšeničná hladká 500 gramů (+ na poprášení )
  • 15 gramů
  • droždí sušené 7 gramů
  • olivový 4 lžíce
  • 225 mililitrů (vlažná)

🥘 Postup přípravy

1. Všechny suroviny a 225 ml vlažné vody propracujte na hladké těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut.

2. Pak ho vytvarujte do dvou dlouhých válečků, do kterých udělejte zářezy, poprašte je moukou a nechte ještě přibližně 50 minut kynout. Pečte prvních 10 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 230 °C, pak teplotu snižte na 180 °C a pečte ještě přibližně 20 minut.

☕️ Poznámka

Tyhle křupavé bagety nejsou suché a díky přídavku brambor vydrží déle vláčné.

https://www.igurmet.cz/recepty/prilohy/rustikalni-bageta-5869/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *