Rychlá vajíčka z trouby

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Stačí pár obyčejných ingrediencí a malé zapékací mističky a můžete vytvořit královskou snídani, která na vašeho partnera určitě zapůsobí. Ideální pokrm pro líné nedělní dopoledne…

🍓 Ingredience

  • Vejce 2 ks
  • 4 plátky
  • malá rajčátka 3 ks
  • Brie 60 g
  • Olivový 1 lžíce
  • máslo na vymazání pečicí mísy
  • smetana ke šlěhání 2 lžíce
  • čerstvá bazalka 10 lístků
  • Česnek 4 nevyloupané stroužky
  • čerstvě namletý pepř

🥘 Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C.
Rajčátka si nakrájejte na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte v troubě přibližně 10 minut.
Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno vyskládejte kousky sýru brie.
Rozdělte vejce – žloutky dejte stranou a vyšlehejte spolu se smetanou. Osolte, opepřete a nalijte do misky. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte je do misky s vyšlehanými bílky se smetanou a nakonec vše ozdobte dvěma zbylými žloutky a pár lístky bazalky.
Pečte v předehřáté troubě 10–15 minut. Podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými tousty.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *