🕒 Doba přípravy: 20 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Kuřecí Kung Pao je jedno z nejoblíbenějších čínských receptů. Uvařte si domácí verzi tohoto klasického jídla
🍓 Ingredience
- 500 g kuřecí prsní řízky
Marináda:
- 60 ml vody
- 1 lžíce soli
- 1 vejce
- 60 g kukuřičného škrobu
- 2 lžíce oleje
Zálivka:
- 1 lžíce vinný ocet (bílý)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 80 ml vody
- 3 lžíce oleje
- 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 1 velká cuketa (nakrájená na kostičky)
- sušené chili (dle chuti)
- 2 jarní cibulky (nebo šalotky, nakrájené na proužky)
- 1 lžíce sušeného zázvoru
- 1 lžíce sušený česnek
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžíce sezamový olej
- 2 lžíce arašídové máslo
- ½ lžíce kukuřičného škrobu (smíchaného s ½ lžící vody)
🥘 Postup přípravy
1
Nakrájejte kuřecí maso na malé kostky a smíchejte s vodou, solí, vejcem, kukuřičným škrobem a olejem. Nechte odpočinout nejméně jednu hodinu.
2
V míse smíchejte ocet, sójovou omáčku a vodu.
3
Na rozpálenou pánev nalijte 2 lžíce oleje a přidejte kuřecí maso. Směs opékejte při vysoké teplotě za stálého míchání.
4
Vyjměte maso z pánve, přidejte lžíci oleje a nakrájenou červenou papriku a cuketu.
5
Opékejte zeleninu 2 minuty, poté ji vyjměte z pánve a přidejte chilli papričky. Rozehřejte pánev. Přidejte cibuli, arašídové máslo, zázvor, červenou papriku a sezamový olej.
6
Po několika vteřinách nalijte zálivku z octa, sójové omáčky a vody. Nechte vřít a přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Míchejte, dokud směs nezhoustne.
7
Přidejte na pánev maso a zeleninu a všechno dobře promíchejte.
8
Podávejte s rýží.








Napsat komentář