🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Sladkokyselý ředkvičkový salát oceníte všude tam, kde byste si dali kyselou okurku. Naložené ředkvičky jsou dobré i samy o sobě s opečenou bagetkou.
🍓 Ingredience
- 160 ml červeného vinného octa
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžičky hrubé mořské soli
- 16 středně velkých červených ředkviček (celkem asi 200 g), pokrájených na tenké plátky
🥘 Postup přípravy
Ve středně velké misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Přidejte ředkvičky a důkladně promíchejte. Zakryjte, nechte 30 minut stát a pak podávejte.
☕️ Poznámka
Nakládané ředkvičky nejlépe chutnají během několika hodin po odležení, ale pokud je nesníte, v chladu vám vydrží i do druhého dne.








Napsat komentář