Šafránové rizoto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Italské „risotto“ má díky speciálnímu druhu s vyšším obsahem škrobu krásně krémovou konzistenci, kterou ještě zvýrazní máslo a . Vyzkoušejte lahodnou verzi se šafránem a krevetami, kterým dodá svěžest granátové

🍓 Ingredience

  • rýže na rizoto (Arborio nebo Carnaroli) 160–180 g
  • střední velikosti 8 ks
  • máslo 40 g
  • pár nitek šafránu
  • šalotka 1 ks
  • mascarpone 2–3 lžíce
  • suché 150 ml
  • teplý cca 500 ml
  • granátové jablko

🥘 Postup přípravy

V kastrolu rozpusťte 20 g másla a orestujte šalotku nakrájenou najemno.
Ze dvou krevet odstraňte hlavu a krunýř a nakrájejte každou na 3–4 kousky. Přidejte k šalotce krevety nakrájené i celé (celé krevety po cca 3 minutách dejte bokem – budou použity na ozdobu).
Vsypte rýži, promíchejte ji, aby se zrnka obalila tukem a po chvíli zalijte bílým vínem. Jakmile se víno odvaří, do rýže přidávejte postupně teplý vývar (nejlépe rybí) a postupujte dle návodu na přípravu rýže. Nakonec přidejte šafrán.
Hotové rizoto stáhněte z plotny a vmíchejte zbytek másla a přidejte 2–3 lžíce mascarpone, dochuťte solí. Na talíři ozdobte hotové rizoto celými krevetami a zrnky granátového .

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *