🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Italské „risotto“ má díky speciálnímu druhu rýže s vyšším obsahem škrobu krásně krémovou konzistenci, kterou ještě zvýrazní máslo a mascarpone. Vyzkoušejte lahodnou verzi se šafránem a krevetami, kterým dodá svěžest granátové jablko
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
V kastrolu rozpusťte 20 g másla a orestujte šalotku nakrájenou najemno.
Ze dvou krevet odstraňte hlavu a krunýř a nakrájejte každou na 3–4 kousky. Přidejte k šalotce krevety nakrájené i celé (celé krevety po cca 3 minutách dejte bokem – budou použity na ozdobu).
Vsypte rýži, promíchejte ji, aby se zrnka obalila tukem a po chvíli zalijte bílým vínem. Jakmile se víno odvaří, do rýže přidávejte postupně teplý vývar (nejlépe rybí) a postupujte dle návodu na přípravu rýže. Nakonec přidejte šafrán.
Hotové rizoto stáhněte z plotny a vmíchejte zbytek másla a přidejte 2–3 lžíce mascarpone, dochuťte solí. Na talíři ozdobte hotové rizoto celými krevetami a zrnky granátového jablka.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/safranove-risotto-s-krevetami-mascarpone-a-granatovym-jablkem








Napsat komentář