🍪 Popis
Čerstvé zelené bylinky a barevná zelenina jsou bohaté na betakaroteny, které napomáhají přirozenému opálení pokožky. Promíchané s libovým steakem a ostřejší zálivkou vás okamžitě přenesou na thajskou pláž.
🍓 Ingredience
- thajská rybí omáčka 3 lžíce
- čerstvá limetová šťáva 3 lžíce
- jemně nasekané čerstvé chilli papričky se semínky 1–2 lžičky
- třtinový cukr 2 lžičky
- hroznový nebo jiný rostlinný olej na potření asi 4 lžíce
- malý flank steak 1 ks (375–500 g)
- listový salát 1 velký svazek
- salátová okurka 1 ks
- červená cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- lístky čerstvé máty 1 hrst
- lístky čerstvého koriandru 1 hrst
- lístky čerstvé bazalky, ideálně thajské 1 hrst
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
🥘 Postup přípravy
1
Ve velké míse promíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu, chilli papričku a cukr, až se rozpustí.
2
Gril rozehřejte na vyšší teplotu a předehřejte rošt. Grilovací mřížku potřete olejem. Flank steak z obou stran osolte a opepřete a vetřete do masa. Potřete ho z obou stran olejem. Položte ho přímo nad žár a grilujte 4 minuty, pak ho otočte a grilujte opět 4 minuty, až se maso zatáhne a střed masa je středně krvavý. Přesuňte ho na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat.
3
Mezitím připravte salát. Listový salát omyjte, vytřepte přebytečnou vodu v odstředivce na salát a natrhejte listy na kousky velikosti sousta. Okurku nakrájejte na tenké plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky, mátu, koriandr a bazalku nasekejte nahrubo. Zeleninu promíchejte s bylinkami.
4
Odpočinuté maso nakrájejte diagonálně přes vlákna na velmi tenké plátky. Vložte je do zálivky a promíchejte. Dejte je na salát, promíchejte a ihned podávejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/salat-s-hovezim-masem-bylinkami-na-thajsky-zpusob








Napsat komentář