Salát s hovězím masem a bylinkami na thajský způsob

, , , , ,

🍪 Popis

Čerstvé zelené a barevná jsou bohaté na betakaroteny, které napomáhají přirozenému opálení pokožky. Promíchané s libovým steakem a ostřejší zálivkou vás okamžitě přenesou na thajskou pláž.

🍓 Ingredience

  • thajská 3 lžíce
  • čerstvá limetová šťáva 3 lžíce
  • jemně nasekané čerstvé chilli papričky se semínky 1–2 lžičky
  • 2 lžičky
  • hroznový nebo jiný na potření asi 4 lžíce
  • malý flank 1 ks (375–500 g)
  • listový 1 velký svazek
  • salátová 1 ks
  • červená 1 ks
  • červená 1 ks
  • lístky čerstvé máty 1 hrst
  • lístky čerstvého koriandru 1 hrst
  • lístky čerstvé bazalky, ideálně thajské 1 hrst
  • mořská a čerstvě

🥘 Postup přípravy

1
Ve velké míse promíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu, chilli papričku a , až se rozpustí.

2
Gril rozehřejte na vyšší teplotu a předehřejte rošt. Grilovací mřížku potřete olejem. z obou stran osolte a opepřete a vetřete do masa. Potřete ho z obou stran olejem. Položte ho přímo nad žár a grilujte 4 minuty, pak ho otočte a grilujte opět 4 minuty, až se maso zatáhne a střed masa je středně krvavý. Přesuňte ho na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat.

3
Mezitím připravte salát. omyjte, vytřepte přebytečnou vodu v odstředivce na salát a natrhejte listy na kousky velikosti sousta. Okurku nakrájejte na tenké plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky, mátu, a bazalku nasekejte nahrubo. Zeleninu promíchejte s bylinkami.

4
Odpočinuté maso nakrájejte diagonálně přes vlákna na velmi tenké plátky. Vložte je do zálivky a promíchejte. Dejte je na salát, promíchejte a ihned podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *