Salát z restované čekanky

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • čekanka 1 kus (malá červená)
  • čekanka 1 kus (malá bílá)
  • čekanka 1 kus (Radicchio)
  • frisée 200 gramů (nebo lollo)
  • šalotka 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • 1 hrst
  • pekanové 1 hrst
  • olivový (na zakápnutí)
  • pepř
  • (na ozdobu)

🥘 Postup přípravy

1. Bílou a červenou čekanku nakrájejte na proužky (můžete odstranit části se silným vnitřním řapíkem), šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Radicchio a frisée nakrájejte nebo natrhejte a odložte stranou.

2. V pánvi rozpalte asi 1 lžíci oleje a orestujte na něm šalotku a česnek. Pak přidejte červenou a bílou čekanku a krátce opečte (ta červená pravděpodobně zhnědne, ale to vůbec nevadí). Obsah pánve vsypte do mísy, přidejte radicchio a frisée, rozinky a nasekané pekany, osolte a opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Podávejte ozdobené parmezánem.

☕️ Poznámka

Na salát vybírejte co nejmenší puky, velké čekanky bývají dost hořké. Pokud je pro vás výrazná chuť salátu až příliš, zjemněte ji plísňovým sýrem nebo sladkým ovocem – třeba jablkem nebo hruškou.

https://www.igurmet.cz/recepty/salaty/zeleninove/salat-z-restovane-cekanky-7251/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *