Sekaná s houbovou omáčkou

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 35 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Sekaná, maso na houbách, houbovka s knedlíkem. Nemůžete se rozhodnout, co z toho si uvaříte? Tenhle recept je tak trochu od každého z nich a rozhodně potěší všechny milovníky hub.

🍓 Ingredience

  • 3 hrsti sušených hub
  • 1 hrnek vroucí vody
  • 1 cibule
  • na smažení
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 700 g míchaného mletého masa
  • 1 vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • a pepř
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 220 ml smetany ke šlehání

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Sušené v misce zalijte vroucí vodou a odložte bokem. Troubu zapněte na 200 °C.

Krok 2: Menší cibuli nakrájejte nahrubo a na troše oleje nebo sádla osmahněte dozlatova. Vypněte plotnu a přidejte utřený česnek – ten se v horkém tuku tak akorát rozvoní.

Krok 3: Do velké mísy dejte , vejce, strouhanku, osolte a opepřete a přisypte rovnou lžičku drceného kmínu. Nakonec přidejte osmaženou cibuli s česnekem a pořádně promíchejte.

Krok 4: Masové těsto rozdělte na poloviny a z každé z nich vytvarujte hezkou hladkou šišku. Důležité je dostat z něj všechny vzduchové bubliny, což se nejlépe provede tak, že si šišku položíte na jednu ruku a druhou ji pořádně „vyplácáte“.

Krok 5: Do pekáče přelijte houby i s vodou, podle chuti trochu osolte a na houby položte šišky připravené sekané. Podle potřeby ještě přidejte trochu vody – celá vrstva by měla být vysoká asi 1 cm.

Krok 6: Vložte do trouby a pečte asi 80–90 minut dozlatova. Během pečení maso párkrát přelijte výpekem, podle potřeby dolijte i trochu vody.

Krok 7: Když je maso hotové, sekanou vyjměte z pekáče. Ten dejte na plotnu, podlijte smetanou a nechte krátce přejít varem, aby omáčka zhoustla. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s bramborem nebo noky.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *