🍪 Popis

, , sardelky, černé lesklé olivy a – to je prostě slunná Sicílie.

🍓 Ingredience

  • 250 g ricotty
  • 50 g parmazánu nebo Gran Moravia
  • hrst hladkolisté petrželky
  • panenský
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 sardelové řezy
  • špetka drcených chilli papriček
  • 2 lžičky kaparů
  • hrst černých řeckých oliv (např. řecké Fragata bez nálevu)
  • 6–8 nakládaných sušených rajčat

🥘 Postup přípravy

1 Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, a chilli. Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.

2 Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem. Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový .

☕️ Poznámka

Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *