🍪 Popis
Sušená rajčata, kapary, sardelky, černé lesklé olivy a ricotta – to je prostě slunná Sicílie.
🍓 Ingredience
- 250 g ricotty
- 50 g parmazánu nebo Gran Moravia
- hrst hladkolisté petrželky
- panenský olivový olej
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 sardelové řezy
- špetka drcených chilli papriček
- 2 lžičky kaparů
- hrst černých řeckých oliv (např. řecké Fragata bez nálevu)
- 6–8 nakládaných sušených rajčat
🥘 Postup přípravy
1 Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, sardelové řezy a chilli. Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.
2 Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem. Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový olej.
☕️ Poznámka
Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/sicilske-pesto-s-ricottou








Napsat komentář