Skořicové kobližky bez kynutí

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 15 koblih

🍪 Popis

Máte rádi koblihy? Příprava těch klasických kynutých může být zdlouhavá, ale tyhle s kypřicím práškem místo kvasnic budete mít hotové za chvilku. A jsou taky skvělé. O jejich chuť a vůni se totiž stará i voňavé .

🍓 Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 90 ml
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • na smažení
  • na posypání

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Recept je skutečně velmi jednoduchý – nejnáročnější je smažení, kde si člověk musí dávat pozor na prsty, aby se nespálil. Začněte tím, že smícháte všechny sypké ingredience: hladkou mouku, , a koření – kromě skořice a muškátového oříšku můžete přidat i špetku vanilky nebo kardamomu.

Krok 2: Prošlehejte podmáslí s rozpuštěným máslem a vejcem a vmíchejte do sypké směsi. Hotové těsto je poměrně tuhé, tak nebuďte překvapení. 

Krok 3: V kastrolku s poklicí rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje – kobližky musí při smažení v oleji plavat, nesmí se dotýkat dna. Když olej začne jemně prskat, stáhněte plotnu na střední stupeň. Mezitím lžičkou z těsta ukrajujte kousky a v dlaních z nich tvarujte malé koule. Těsto se na ruce poměrně lepí, takže je lepší je mít potřené trochou oleje. 

Krok 4: Hotové kobližky klaďte do horkého oleje a dbejte, aby kolem sebe měly dostatek prostoru na osmažení ze všech stran. Naskládejte je na pánev a nechte asi 3 minuty smažit. Pak koblihy děrovanou naběračkou obraťte a dosmažte dozlatova z druhé strany. Vyjměte a nechte je okapat od přebytečného oleje na mřížce. Takto postupujte, dokud nemáte usmažené všechny – podle velikosti jich z naší dávky uděláte 12–15. 

Krok 5: Hotové kobližky poprašte moučkovým cukrem a klidně ještě teplé podávejte.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/skoricove-koblizky-bez-kynuti-78814




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *