🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!

🍓 Ingredience

  • 300 g mletého masa (směs)
  • 4 vejce
  • , pepř, zelená petrželka
  • na dochucení masa
  • 2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka
  • na obalení masa
  • () na hluboké smažení

🥘 Postup přípravy

propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

☕️ Poznámka

Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele ), Skotové si ale vybojovali copyright!

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *