🕒 Doba přípravy: 65 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

mouka pšeničná hladká 250 gramů

máslo 125 gramů

žloutek 1 kus

1/2 decilitru

1/2 lžičky

máslo (na vymazání formiček)

bazalka (na ozdobení)

Na náplň:

vajíčko křepelčí 10 kusů

olivy černé 10 kusů (bez pecky)

70 gramů

šunka sušená 3 plátky

rajčátka cherry 5 kusů

česnek 2 stroužky

olivový 1 lžíce

sůl

🥘 Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, přidáme kousky změklého másla, žloutek, vodu a sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.

Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě, prudce je zchladíme a oloupeme. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rukolu opláchneme, necháme odkapat a krátce ji spolu s česnekem orestujeme v hlubší pánvi na oleji. Vmícháme jemně nakrájenou šunku, podle chuti osolíme a směs necháme vychladnout.

Formičky na košíčky (celkem asi 20) lehce vymažeme máslem, do každé vmáčkneme tenkou vrstvičku těsta, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a košíčky upečeme dozlatova. Košíčky vyklopíme z formiček a po vychladnutí je naplníme připravenou směsí s rukolou, přidáme rajčátka nakrájená na plátky, půlky vajíček a oliv a každý košíček ozdobíme bazalkou.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/chutovky-predkrmy/z-vajec/slana-krepelci-hnizda-1162/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *