🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Jestli milujete asijské nudle, určitě nesmíte vynechat japonské nudle soba. Pokud seženete opravdu tradiční, budou vyrobeny pouze z pohanky, vhodné pro celiaky. Ale pozor, řada výrobců k nim přidává i klasickou pšeničnou mouku. V kombinaci s hovězím masem a křupavými fazolkami si jistě pochutnáte! Vyzkoušejte recept od majitele restaurace BON Fresh ramen & soba.
🍓 Ingredience
- hovězí krk 250 g
- sójová omáčka 30 ml (cca 2 lžíce)
- mirin (japonské rýžové víno) 30 ml
- saké 30 ml
- cukr 30 g
- voda 30 ml
- větší žlutá cibule, na plátky 1 ks
- fazolky 100 g
- kukuřice 60 g
- sójové klíčky (mungo klíčky) 60 g
- soba nudle 250 g
- sezam
- jarní cibulka
- olej (slunečnicový/řepkový)
🥘 Postup přípravy
Do připraveného hrnce s vařící vodou vložte fazolky a nechte vařit cca 4–5 minut. Na poslední chvilku přidejte sójové klíčky, aby lehce změkly a hned sceďte.
Do stejného hrnce opět připravte vodu na uvaření nudlí. Mezitím si připravte maso.
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte hovězí maso a nechte lehce zatáhnout. Přilijte sójovou omáčku, mirin, saké a přisypejte cukr. Nechte chvilku povařit. Nakonec zalijte trochou vody a sundejte z plotny.
Jakmile se začne voda vařit, vložte soba nudle a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus. Poté sceďte a opláchněte soba nudle pod proudem studené vody.
Na talíři smíchejte uvařené soba nudle s kukuřicí a sójovými výhonky, přidejte maso, fazolky a nakonec lehce posypte sezamem a nakrájenou jarní cibulku.








Napsat komentář