Srbská vajíčka

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Velmi rychlé a také velmi vděčné syté jídlo! Kromě pečiva k němu uplatníte i , nejlépe nové.

🍓 Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml rajčatového pyré (passaty)
  • , špetka cukru a pepř na dochucení
  • 100 ml sladké 12% smetany
  • 4 velká vejce
  • k podávání

🥘 Postup přípravy

1. Máslo rozehřejte ve větší pánvi se silným dnem. Zaprašte moukou a osmahněte; vmíchejte papriku a zalijte trochou studené vody. Přimíchejte pyré a povařte na hustou omáčku; trvá to tak čtvrt hodiny. Upravte chuť solí, pepřem a trochou cukru, nakonec vmíchejte smetanu.

2. Vajíčka povařte tři minuty nahniličko a vložte do omáčky trochu nakrojená, aby se s ní žloutek smísil. Podávejte s topinkami či bramborami.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/srbska-vajicka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *