🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Dnes si s ním připravte hovězí steak s bílým chřestem a steakovou omáčkou
🍓 Ingredience
Na maso
- hovězí steak z nízkého roštěnce
- máslo
- olej
- pepř
- sůl
Na chřest
- bílý chřest
- citron
- cukr
- sůl
K podávání
- nasekaná pažitka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Jako první si vyrobte omáčku. Můžete, stejně jako Zdeněk Marcín, připravit výbornou béarnskou omáčku, která se dokonale hodí k chřestu a jiné zelenině, nebo si udělejte mimořádně jednoduchou pepřovou omáčku – je skvělá k steakům a grilovanému masu, je jen ze tří surovin a nedá se na ní nic zkazit. Hotovou omáčku odložte a rychle se pusťte do masa a chřestu.
Krok 2: Zapněte troubu na 180 °C a rozpalte pánev. Maso potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete a položte ho na rozpálenou pánev. Z každé strany opékejte přibližně tři minuty. Ke konci smažení přidejte máslo – až se rozpustí, maso jím polévejte. Zvýrazníte tak jeho chuť a získáte výpek. Po třech minutách opékání z obou stran vložte maso asi na pět minut do rozehřáté trouby na dopečení.
Krok 3: Bílý chřest důkladně oloupejte. Vhodný hrnec naplňte vodou a přiveďte ji k varu. Do vroucí vody přidejte cukr, sůl a citronovou šťávu, vložte do ní i oloupaný chřest a uvařte doměkka.
Krok 4: Steak servírujte nakrájený na plátky s chřestem a steakovou omáčkou, zlehka posypte nasekanou pažitkou či jinou oblíbenou bylinkou.








Napsat komentář