Steak z nízkého roštěnce s chřestem a pikantní omáčkou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce

🍪 Popis

Dnes si s ním připravte hovězí s bílým chřestem a steakovou omáčkou

🍓 Ingredience

Na maso

K podávání

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Jako první si vyrobte omáčku. Můžete, stejně jako Zdeněk Marcín, připravit výbornou béarnskou omáčku, která se dokonale hodí k chřestu a jiné zelenině, nebo si udělejte mimořádně jednoduchou pepřovou omáčku – je skvělá k steakům a grilovanému masu, je jen ze tří surovin a nedá se na ní nic zkazit. Hotovou omáčku odložte a rychle se pusťte do masa a chřestu.

Krok 2: Zapněte troubu na 180 °C a rozpalte pánev. Maso potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete a položte ho na rozpálenou pánev. Z každé strany opékejte přibližně tři minuty. Ke konci smažení přidejte máslo – až se rozpustí, maso jím polévejte. Zvýrazníte tak jeho chuť a získáte výpek. Po třech minutách opékání z obou stran vložte maso asi na pět minut do rozehřáté trouby na dopečení.

Krok 3: Bílý chřest důkladně oloupejte. Vhodný hrnec naplňte vodou a přiveďte ji k varu. Do vroucí vody přidejte cukr, sůl a citronovou šťávu, vložte do ní i oloupaný chřest a uvařte doměkka.

Krok 4: Steak servírujte nakrájený na plátky s chřestem a steakovou omáčkou, zlehka posypte nasekanou pažitkou či jinou oblíbenou bylinkou.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/steak-z-nizkeho-rostence-s-chrestem-a-pikantni-omackou-55319




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *