🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 sklenička

🍪 Popis

Úplně slyším vaše reakce: Tak tu nám dělali ve školce a nikdy mi nechutnala! Já radím – dejte šunkové pomazánce druhou šanci. V této verzi je přiostřená křenem a hořčicí a myslím, že vám chutí připomene klasickou šunkovou rolku. Navíc k výrobě můžete použít konce ze šunky, které seženete za dobrou cenu ve výborné kvalitě.

🍓 Ingredience

  • 200 g dobré šunky
  • 2 lžíce sladké smetany
  • 140 g čerstvého sýra (Philadelphia, , Buko)
  • 1 lžička smetanového křenu
  • 1 lžička dijonské
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka mletého černého pepře

K podávání

  • 8 plátků toastového chleba
  • 4 kyselé okurky
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 svazek ředkviček

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájejte na menší kousky a umelte nebo rozmixujte najemno. Postačí vám výkonný tyčový mixér a vyšší užší nádoba. Při mixování přidejte sladkou smetanu.

Krok 2: Rozmixovanou šunku dejte do mísy a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Množství křenu, hořčice a citronové šťávy dolaďte podle chuti, začněte vždy s menším množstvím. Solit pravděpodobně nebude vůbec potřeba.

Krok 3: Hotovou pomazánku nechte chvíli v chladu rozležet a podávejte se spoustou zeleniny a bylinek podle chuti. Jestli si chcete opravdu pochutnat, upečte si k pomazánce domácí toastový .

☕️ Poznámka

Do pomazánky můžete vmíchat i najemno nastrouhanou kyselou okurku nebo . Tato verze je dietnější, když si ale nehlídáte váhu, můžete lžíci sýru nahradit dobrou a rychlou domácí majonézou, pomazánka bude krémovější. S chlebovými tyčinkami, slanými sušenkami a špalíčky zeleniny se hodí i jako dip.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *