🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: nízká
🍽️ Množství: 1 kg
🍪 Popis
Klevela je rozvařené ovoce lehce zahuštěné cukrem – vynikající je na lívance či sladké knedlíky. Připravíte z ní i výtečnou omáčku k uzenému a na Vánoce ji můžete použít jako základ pro kapra načerno.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Švestky a koření v hrnci podlijte malým množstvím vody. Opravdu stačí jen trochu – jsou-li plody zralé, pustí šťávu samy. Ovoce za občasného míchání rozvařte, přisypte cukr a ještě asi deset minut povařte. Nakonec vmíchejte rum. Směsí naplňte vymyté skleničky, zavíčkujte a otočte na pár minut dnem vzhůru.








Napsat komentář