🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Jaké jsou přednosti rukolového pesta? Je univerzální, připravit se dá předem do lednice a vytáhnete ho například tehdy, když potřebujete vykouzlit rychlý oběd. Skvěle chutná jak s těstovinami, tak jako doplněk ke grilovaným dobrotám. My si ho teď dáme se špagetami, mozzarellou a sušenými rajčaty.
🍓 Ingredience
NA RUKOLOVÉ PESTO
- 50 g rukoly
- 15 g parmezánu
- 15 g nesolených oříšků kešú
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 1 špetka soli
- 100 ml extra panenského olivového oleje
NA PŘÍPRAVU TĚSTOVIN
- 200 g těstovin
- 1 balení mozzarelly
- 2 sušená rajčata
- čerstvě mletý pepř
🥘 Postup přípravy
01.
Parmezán a kešú ořechy rozsekejte v mixéru nadrobno – tedy ne zcela najemno. Je hezčí i chutnější, když v pestu zůstávají menší kousky, než když vznikne konzistence pasty. Směs přendejte do misky.
02.
V mixéru rozmixujte rukolu s rozmarýnem. Když je nasekaná na malé kousky, přilijte olej, přidejte špetku soli, parmezán s kešú ořechy a jen pár pulzy promíchejte. Pesto přendejte do skleničky a uchovejte v lednici. Během chvíle změní strukturu i barvu a bude krásně zelené.
03.
Těstoviny uvařte al dente. Sceďte a horké promíchejte se 3 lžícemi pesta.
04.
Těstoviny rozdělte na talíře, navrch rozprostřete natrhanou mozzarellu. Sušená rajčata nakrájejte najemno a posypejte jimi těstoviny. Nakonec lehce opepřete a servírujte.








Napsat komentář