Toust à la tartiflette

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Pokud máte rádi tradiční francouzské zapečené tartiflette, ale nemáte času nazbyt, tohle je verze pro vás. Objevili jsme ji v kuchařce River cottage a skvěle na ni využijete i zbytky.

🍓 Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 6 plátků slaniny, na proužky
  • 300 g brambor grenaille, pečených ve slupce (viz Něco navíc)
  • 6 lžic crème fraîche
  • a čerstvě
  • 3 pořádné krajíce kváskového chleba
  • 10 silnějších plátků výrazného sýra (nejlépe gruyère či reblochon, případně čedar, )
  • výrazný k podávání (frisée, , radicchio, čekanka…)

🥘 Postup přípravy

1 V troubě rozpalte gril.

2 Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu a opékejte na něm slaninu. Pečené brambory ve slupce rozmáčkněte dlaní (pokud jsou příliš velké, tak je rozpulte) a po chvilce vložte do pánve
ke slanině a opékejte je, až začnou trochu zlátnout. Přidejte crème fraîche a rozehřejte, až začne bublat a tekutina se mírně zredukuje. Odstavte z ohně a osolte a opepřete.

3 Chleba opečte nasucho (v toustovači, na pánvi nebo v troubě) a navršte na něj směs brambor a slaniny. Navrch položte plátky sýra a tousty vložte na chviličku pod gril, aby se roztekl a zezlátl. Podávejte s lístky salátů.

☕️ Poznámka

Místo grenaille můžete použít i vařené oloupané brambory, ty nakrájejte na plátky a opečte dozlatova.

  • Energie8610 kcal
  • Bílkoviny650 g
  • Sacharidy59 g
  • Tuky629 g

https://www.apetitonline.cz/recept/toust-la-tartiflette




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *