🕒 Doba přípravy: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Jednoduchá pomazánka z tuňáka získá „grády“, když do ní přidáte kousek strouhaného čerstvého křenu. Ten navíc dokáže účinně bojovat proti bakteriím i virům, takže když vás trápí nachlazení a nechce se vám vařit, je tenhle recept přímo pro vás.
🍓 Ingredience
- 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
- 150 g čerstvého sýra
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička křenu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
K podávání:
- 4 ks tmavého pečiva
- 1 červená cibule
- 4 kyselé okurky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Oloupejte a na jemno nastrouhejte kousek čerstvého křenu. Otevřete plechovky s tuňákem a nechte okapat šťávu.
Krok 2: Okapaného tuňáka dejte do větší mísy a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu. Přidejte čerstvý sýr, křen, hořčici a citronovou šťávu, osolte, opepřete a řádně promíchejte.
Krok 3: Ochutnejte, a případně dolaďte ještě kapkou citronové šťávy a špetkou soli. Pomazánku nechte chvíli rozležet a podávejte s tmavým pečivem nebo dobrým chlebem. Do mističek nadrobno nakrájejte červenou cibuli a kyselé okurky a nechte strávníky, ať si pomazánku doladí podle své chuti.
☕️ Poznámka
Když víte, že nikomu z těch, kterým budete pomazánku servírovat, nevadí čerstvá cibule, společně s kyselými okurkami ji zamíchejte přímo do ní, chutě se tak víc propojí.








Napsat komentář