Tvarohový krém

,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍪 Popis

Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s netradičním podkladem

🍓 Ingredience

  • 200 g lučiny
  • 1 lžíci rozpuštěného másla nebo
  • bílého jogurtu
  • a pepř, nejlépe bílý a čerstvě mletý

K podávání:

  • karotku, ředkvičky, listy čekanky nebo vnitřní lístky čínského zelí, řapíkatý , případně okurku nebo cuketu

🥘 Postup přípravy

1. Lučinu rozetřete s máslem nebo jogurtem. Směs ochuťte solí a pepřem a ještě jednou pečlivě rozetřete, aby vznikl opravdu hladký krém. Jím pak naplňte ářský zdobicí sáček; pokud ho nemáte, nevadí, použijte silnější plastový.

2. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte podélně nebo příčně na co nejtenčí plátky. Sáčku s pomazánkou odstřihněte jeden roh, u cukrářského použitejte nástavec se středním otvorem. Hladký krém vytlačujte na zeleninu, asi jako když zdobíte dort. Lze jej také na zeleninu nanést lžičkou.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/tvarohovy-krem-na-slano




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *