🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍪 Popis
Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s netradičním podkladem
🍓 Ingredience
- 200 g lučiny
- 1 lžíci rozpuštěného másla nebo
- bílého jogurtu
- sůl a pepř, nejlépe bílý a čerstvě mletý
K podávání:
- karotku, ředkvičky, listy čekanky nebo vnitřní lístky čínského zelí, řapíkatý celer, případně okurku nebo cuketu
🥘 Postup přípravy
1. Lučinu rozetřete s máslem nebo jogurtem. Směs ochuťte solí a pepřem a ještě jednou pečlivě rozetřete, aby vznikl opravdu hladký krém. Jím pak naplňte cukrářský zdobicí sáček; pokud ho nemáte, nevadí, použijte silnější plastový.
2. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte podélně nebo příčně na co nejtenčí plátky. Sáčku s pomazánkou odstřihněte jeden roh, u cukrářského použitejte nástavec se středním otvorem. Hladký krém vytlačujte na zeleninu, asi jako když zdobíte dort. Lze jej také na zeleninu nanést lžičkou.








Napsat komentář