Veganské rizoto s pečenou zeleninou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 45 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tradiční středomořské jídlo je v teplých dnech ideálním kandidátem na hlavní chod.

🍓 Ingredience

Na zeleninu

  • 1 pl olivového oleje
  • 300 gramů cherry rajčata
  • 2 červené papriky
  • 1 velká

Na rizoto

  • 1 pl olivového oleje
  • 1 velká červená (nakrájená na kostičky)
  • 3 stroužek česneku
  • 225 gramů
  • 1 pl balsamikový
  • 250 mililitrů rajčatového pyré
  • 250 mililitrů vývaru (nebo vody)
  • 6 sušených rajčat (nakrájených na malé kousky)
  • čerstvá bazalka (podle chuti)
  • pepř, sůl

🥘 Postup přípravy

1
Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech na pečení potřeme olejem. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a rozložíme na plech. Pečeme 30 minut.

2
Do hrnce dáme , cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme osmahnout, dokud nezesklovatí. Přidáme rozetřený česnek a minutu prohřejeme.

3
Přimícháme rýži s balsamicem.

4
Přidáme polovinu rajčatového pyré a polovinu vývaru nebo vody, promícháme, necháme rýži absorbovat určité množství a zopakujeme. Vaříme na malém plameni.

5
Po 20 minutách přidáme a pečenou zeleninu. Pokud je to nutné, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody a vaříme, dokud se veškerá tekutina nevstřebá.

6
Na závěr přimícháme natrhané listy bazalky, sůl a pepř.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *