🕒 Doba přípravy: 45 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tradiční středomořské jídlo je v teplých dnech ideálním kandidátem na hlavní chod.
🍓 Ingredience
Na rizoto
🥘 Postup přípravy
1
Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech na pečení potřeme olejem. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a rozložíme na plech. Pečeme 30 minut.
2
Do hrnce dáme olivový olej, cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme osmahnout, dokud nezesklovatí. Přidáme rozetřený česnek a minutu prohřejeme.
3
Přimícháme rýži s balsamicem.
4
Přidáme polovinu rajčatového pyré a polovinu vývaru nebo vody, promícháme, necháme rýži absorbovat určité množství a zopakujeme. Vaříme na malém plameni.
5
Po 20 minutách přidáme sušená rajčata a pečenou zeleninu. Pokud je to nutné, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody a vaříme, dokud se veškerá tekutina nevstřebá.
6
Na závěr přimícháme natrhané listy bazalky, sůl a pepř.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/veganske-rizoto-s-pecenou-zeleninou/579911/








Napsat komentář