Vepřové kotlety se smetanou a bramborami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 40 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tuhle dobrotu z jednoho hrnec si zamilujete. Šťavnaté kotlety chutnají s pečenými bramborami a smetanou dokonale. navíc vám v kuchyni zaberou minimum času.

🍓 Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 800 g oloupaných brambor
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • a pepř
  • máslo na vymazání

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepejte, osolte a opepřete. Na tento pokrm můžete použít kotletu s kostí i bez. Pokud neholdujete vepřovému masu, vyzkoušejte kuřecí stehenní řízky. 

Krok 2: nakrájejte na půl centimetrové plátky. Dno pekáčku vymažte máslem. Polovinu brambor vyskládejte do pekáčku. Smetanu promíchejte s tymiánem a prolisovaným stroužkem česneku. Třetinu směsi nalejte na brambory.

Krok 3: Přidejte vrstvu masa, přelejte smetanou a pak druhou polovinu brambor. Na ni nalejte zbylou smetanu. Navrch můžete přidat nastrouhaný podle chuti, ale není to nutné.

Krok 4: Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, pečte 50 minut až hodinu. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *