🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Vinnou klobásu většina strávníků zná jako šneka opečeného na pánvi, někdy dokonce osmaženého v trojobalu. Přitom je tolik možností, jak si ji připravit mnohem zajímavěji a stejně jednoduše!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky na poloviny, papriku a žampiony na plátky, brambory na poloviny až čtvrtiny – vše by mělo být ve velikosti sousta. Zeleninu promíchejte se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem.
Krok 2: Zeleninu přendejte do pekáčku (kdo chce, může přidat i dva rozmáčknuté stroužky česneku), navrch urovnejte klobásu a podlijte asi centimetrem vody. Pečte při 200 °C přibližně 30 minut dozlatova. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.








Napsat komentář