Vinná klobása pečená se sezonní zeleninou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Vinnou klobásu většina strávníků zná jako šneka opečeného na pánvi, někdy dokonce osmaženého v trojobalu. Přitom je tolik možností, jak si ji připravit mnohem zajímavěji a stejně jednoduše!

🍓 Ingredience

  • 400 g vinné klobásy
  • 1 pórek
  • 8 růžičkových kapustiček
  • 1/2 oranžové papriky
  • 4 čerstvé žampiony
  • 8 malých brambor
  • a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvých bylinek

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. nakrájejte na kolečka, kapustičky na poloviny, papriku a žampiony na plátky, na poloviny až čtvrtiny – vše by mělo být ve velikosti sousta. Zeleninu promíchejte se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem.

Krok 2: Zeleninu přendejte do pekáčku (kdo chce, může přidat i dva rozmáčknuté stroužky česneku), navrch urovnejte klobásu a podlijte asi centimetrem vody. Pečte při 200 °C přibližně 30 minut dozlatova. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/vinna-klobasa-pecena-se-sezonni-zeleninou-51643




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *