Vláčný dýňový chlebíček s čokoládou a kysanou smetanou

, ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 chlebíček

🍪 Popis

si klidně připravte ve větším do zásoby a zbytek zamrazte, bude se vám hodit do spousty dalších dezertů! A třeba dnešní hrníčkový chlebíček s kysanou smetanou je díky němu nejen krásně oranžový, ale i neuvěřitelně vláčný.

🍓 Ingredience

Na dýňové pyré

  • 1/2 dýně hokkaido
  • 2 lžíce cukru krupice

Na těsto

  • 1/4 kostky másla
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 hrstka čokolády na vaření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Připravte si všechny suroviny.

Krok 2: Z vydlabejte a neoloupanou ji pokrájejte na kostky.

Krok 3: Posypejte cukrem a při 200 °C pečte asi 20 minut doměkka, během pečení jednou zamíchejte. Kdyby se připalovala, pokropte ji trochou vody.

Krok 4: Kousky spolu s kysanou smetanou rozmixujte na pyré.

Krok 5: Změklé máslo (čtvrtku 250 g kostky) utřete s cukrem, solí a kořením a vmíchejte vejce a pyré.

Krok 6: Přidejte prosátou mouku a sodu nebo .

Krok 7: Do těsta vmíchejte nasekanou čokoládu nebo čokoládové (trochu si schovejte na posypání) a polovinu rozetřete do vymazané a vysypané formy.

Krok 8: Zbytek těsta obarvěte kakaem, rozetřete na dýňovou vrstvu a těsto několikrát projeďte párátkem, abyste vytvořili lehké mramorování.

Krok 9: Posypejte zbylou čokoládou a pečte asi 40 minut při 180 °C nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a vyklopte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *