🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 plechy

🍪 Popis

Levandulové krásně voní. jim dodá na svěžesti a máslo zase na chuti. Upečte si domácí sušenky jen tak ke kafi, nebo jako milý jedlý dárek, který vydrží kolem tří týdnů (ale jen za předpokladu, že ho dobře schováte).

🍓 Ingredience

  • 1/2 kostky másla
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/3 hrnku cukru moučka
  • 1.5 lžíce
  • 1 citron
  • 1/4 lžičky soli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Levanduli v hmoždíři prohněťte se lžící cukru, aby pustila více chuti.

Krok 2: Z prosáté mouky, zbylého cukru, soli, levandule, změklého másla a citronové kůry (ovšem jen její žluté části) i šťávy vypracujte hladké těsto, které na půl hodiny uložte do chladu.

Krok 3: Na pomoučené ploše ho pak vyválejte na 5 mm tlustý plát, z kterého vykrajujte jednotlivé sušenky.

Krok 4: Sušenky pečte při 160 °C asi 15 minut na pečicím papíru dorůžova. Uchovávejte v uzavřené dóze.

☕️ Poznámka

Pokud vykrajujete složitější tvary, můžete je před pečením podobně jako tyto zamrazit, abyste měli jistotu, že se neroztečou.

https://www.prozeny.cz/clanek/vonave-levandulove-susenky-domaci-maslove-jsou-nejlepsi-56290




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *