🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 plechy
🍪 Popis
Levandulové sušenky krásně voní. Citron jim dodá na svěžesti a máslo zase na chuti. Upečte si domácí sušenky jen tak ke kafi, nebo jako milý jedlý dárek, který vydrží kolem tří týdnů (ale jen za předpokladu, že ho dobře schováte).
🍓 Ingredience
- 1/2 kostky másla
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru moučka
- 1.5 lžíce levandule
- 1 citron
- 1/4 lžičky soli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Levanduli v hmoždíři prohněťte se lžící cukru, aby pustila více chuti.
Krok 2: Z prosáté mouky, zbylého cukru, soli, levandule, změklého másla a citronové kůry (ovšem jen její žluté části) i šťávy vypracujte hladké těsto, které na půl hodiny uložte do chladu.
Krok 3: Na pomoučené ploše ho pak vyválejte na 5 mm tlustý plát, z kterého vykrajujte jednotlivé sušenky.
Krok 4: Sušenky pečte při 160 °C asi 15 minut na pečicím papíru dorůžova. Uchovávejte v uzavřené dóze.
☕️ Poznámka
Pokud vykrajujete složitější tvary, můžete je před pečením podobně jako tyto máslové sušenky zamrazit, abyste měli jistotu, že se neroztečou.








Napsat komentář