🕒 Doba přípravy: 25 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Čtyři vhodné šálky nebo zapékací misky necháme dobře vychladit v mrazničce a pak do nich rozdělíme po dvou kopečcích zmrzliny. Překryjeme je mikrotenovou fólií a uložíme alespoň na hodinu do mrazničky.
Mezitím rozpálíme troubu na co nejvyšší teplotu a z alobalu natrháme čtyři širší pruhy, abychom každým mohli obtočit šálek nebo misku se zmrzlinou.
Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně přisypáváme cukr a ušleháme tuhý sníh, který naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Z šálků či misek se zmrzlinou odstraníme fólii, rychle je obtočíme alobalem, dobře ho přimáčkneme a postavíme je na plech.
Každou porci zmrzliny posypeme troškou pistácií, cukrářským sáčkem na zmrzlinu nastříkáme sníh, vše vložíme do rozpálené trouby a rychle zapečeme. Jakmile začne sníh zlátnout (trvá to velice krátkou dobu), plech vyjmeme z trouby, z šálků (misek) odstraníme alobal, a zmrzlinu ihned podáváme.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/zapecena-zmrzlina-s-bilou-cepici-893/








Napsat komentář