Žitný chléb s krevetovým salátem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce

🍪 Popis

Poctivý krevetový koktejl () má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené nedosa- žitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!

🍓 Ingredience

  • 1–2 (podle velikosti) plátky nebo kusy žitného chleba, podle chuti opečené
  • 1–2 velké hrsti směsi salátových listů (, špenát, , ale klidně i trocha ledového na nudličky)
  • cca 30 g salátové okurky, nakrájené na nudličky
  • 2–3 třešňová rajčátka, rozpůlená
  • 2 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka a/nebo na nudličky
  • 60 g loupaných vařených krevet
  • špetka kajenského pepře nebo mleté
  • papriky na ozdobení

NA ZÁLIVKU

  • 3 lžičky řeckého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy (může být i japonská)
  • 1/2 lžičky dobrého kečupu
  • podle chuti (cca z 1 klínku)
  • pár kapek (nemusí být)
  • špetka soli a čerstvě mletého pepře

🥘 Postup přípravy

1 V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.

2 Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.

☕️ Poznámka

Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.

  • Energie276 kcal
  • Bílkoviny16 g
  • Sacharidy20 g
  • Tuky12 g

https://www.apetitonline.cz/recept/zitny-chleb-s-krevetovym-salatem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *