Zapečené ovoce s čokoládou

, ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová kůrčička.

🍓 Ingredience

  • 300 g míchaného drobného ovoce (jahody, , , )
  • strouhanou kůru dobře omytého citronu
  • 100 g bílé čokolády
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru

🥘 Postup přípravy

1. Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.

2. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.

3. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *